Nerjas Stränder

Nerja har för sin storlek väldigt många fina och välbesökta stränder som beskrivs nedanför.

Playa Burriana

Burriana-stranden är invånarnas favoritstrand, och den kantas av massor av 12 mysiga restauranger och 7 barer så man behöver inte gå med tom mage här länge.. Områdena runt Burriana är mycket populära bostadsområden och ligger i östra delen av Nerja. Stranden är drygt 800 meter lång och ligger i en bukt så den ligger väl skyddad även blåsiga dagar. Tyvärr så ligger den en bit bort så om man inte har tillgång till bil så är det bra bit att gå, men den är väl värd det!

Playa Playazo

Stranden ligger i västra delen av Nerja, runt hörnet från Torrecilla beach. Detta är den längsta stranden i Nerja, perfekt för långa härliga promenader och solbadande, med en behaglig sand. Playazostranden har oftast mindre folk än de andra stränderna och orsaken till detta är att det finns färre barer och matställen.

Playa Torrecilla

En fin strand som ligger strax under stadskärnan, vid gatorna Calle Malaga/Castillo Perez/Chaparil, med alla dessa kommer du ner till stranden. Den stranden har kostats på enormt mycket för att göra den bredare och längre. Parasoller och stolar finns att hyra.

Playa Salon

Ligger direkt nedanför och väster om Balcon de Europa, vid sidan på Unicajabanken. Bakom hotellet "Balcon de Europa Hotel" går det en blåsig liten stig som leder ner till Salonstranden. En ganska avskild och faktiskt lite svår att hitta till och man inte vet vägen ner.

Övriga stränder i Nerja

El Chucho
Carabeo
Calahonda
Carabello

Samt strax utanför Nerja:

Torre del Mar
Cotobro
Calaceite
Almayate
Cabria
Algorrobo
Playa Ferrera
Maro beach
El Morche
Molina de Papel
Nudiststranden nära Harradura

Skriv en kommentar