Om Nerja

Fakta Nerja
Areal: 85 km²
Befolkningsmängd: 17.186
Andel utlänningar i procent: 13,39
Höjd över havet: 26 meter
Ligger i: Axarquía
Distans till Málaga stad: 50 km
Invånare: Nerjeños
Avstånd från Málaga flygplats: 71 km
Taxipris från Málaga flygplats: 58,57 €
Postnummer: 29780

Nerja är en turism-orienterad stad på Costa del Sol i provinsen Málaga, som ligger i en av Spaniens 17 autonoma regioner, Andalusien, i landets södra, Medelhavskusten. Den ligger ca 50 km öster om staden Málaga, och inom 1 timme 15 minuter med bil från Alhambra i Granada och 30 minuter mer skidåkning i Sierra Nevada bergen.

Nerja

Förr i tiden så var sockerrörsodlingar väldigt vanligt i området, men detta har fått ge vika för mer värdefulla grödor, särskilt semi-tropiska frukter som mango och papaya och omfattande odlingar avokado i vad som är en av de största avokado växande regionerna i Europa.

Det är den östligaste största staden i det område som kallas Axarquía och har en officiell befolkning på ca 22.000 (2008) - nästan 30% är utländska medborgare, varav cirka 2.600 brittiska - även om den verkliga utlandsstationerade befolkning är troligen minst dubbelt så hög. Under sommarmånaderna, turism sväller befolkningen många gånger fler. Nerja har flera stränder som i charmiga vikar under klippor och en av de bästa klimaten i Europa. Det är också bli ett betydande centrum för vandrare, tack vare den dramatiska bergslandskapet i den närbelägna Sierra de Almijara och Sierra Tejeda. Sierra de Burno utsikt över staden och ger en imponerande utmaning för klättrare. De som är villiga att testa sina berg färdigheter till fullo kommer att hitta den södra rutten upp detta berg särskilt givande. Nerja är även centrum för dykning på Costa del Sol, med Natural Park of Maro - Cerro Gordo i närheten. På den berömda Burriana Beach som är en av få EU-klassificerad blå flagg stränder hittar du flera möjligheter till vattensporter. Burriana Beach har också en egen webbkamera för kontroll dagens väder, villkor strand och parkering.